2022-10-07
跑馬地法國菜‼️‼️.想享受一頓浪費晚餐, 往往都價值不菲近期跑馬地新開了一間精緻法國西餐廳主打Fine dining, 菜式精緻, 但價錢絕令人心動.六道菜式都只是故688/位。.場內環境優美, 充滿懷舊色彩, 增添浪漫氣氛,好適合情侶或者閨密朋友聚會慶祝,餐廳暫時以預約形式經營, 只提供晚餐時段,想感受一下浪漫氣氛就要訂位啦。.菜式選用高級中式食材, 再配合法式煮法,每道菜式擺盤都非常用心及精緻。.🔺羊肚菌忌廉蘑菇湯用羊肚菌同蘑菇打造而形,上枱時陣陣菇菌香氣, 非常濃郁厚身, 入口香濃細滑。.🔺手工黑松露帶子酥用酥皮盒子盛裝著帶子, 再加上黑松露及羊肚菌,再用拌上波特酒汁的醬汁, 味道非常豐富。.🔺慢煮鮮鮑魚 用鮑魚肝造的醬汁, 令鮑魚鮮味更加突出,而且鮑魚烹調得非常之好, 爽口彈牙。.🔺白花膠伴法式藜麥白汁 白花膠配上微微烤過的藜麥,醬汁口感同味道都非常豐富,再加上魚籽醬,多重層次, 令人一試難忘,醬汁仲可以點埋麵包食埋佢。.三款菜式嘅醬汁都好好味,餐廳亦提供左麵包,比客人點埋醬汁清碟。.🔺澳洲黑安格斯牛柳配法國鵝肝 +$250訂枱果陣,店員介紹可以餐點以外可以加錢訂鵝肝牛扒,我咁鍾
想享受一頓浪費晚餐, 往往都價值不菲
近期跑馬地新開了一間精緻法國西餐廳
六道菜式都只是故688/位。
場內環境優美, 充滿懷舊色彩, 增添浪漫氣氛,
好適合情侶或者閨密朋友聚會慶祝,
餐廳暫時以預約形式經營, 只提供晚餐時段,
想感受一下浪漫氣氛就要訂位啦。
菜式選用高級中式食材, 再配合法式煮法,
每道菜式擺盤都非常用心及精緻。
🔺羊肚菌忌廉蘑菇湯
🔺手工黑松露帶子酥
🔺慢煮鮮鮑魚
🔺白花膠伴法式藜麥白汁
🔺澳洲黑安格斯牛柳配法國鵝肝 +$250
訂枱果陣,店員介紹可以餐點以外可以加錢訂鵝肝牛扒,我咁鍾意食嘢,無理由唔食吓,鵝肝煎得好甘香,牛柳5成熟入口好嫩,牛肉味濃,再配上鮮橙醋酒汁,味道提升。
🔺新派意大利飯
⏺️魚籽醬配上白汁忌廉
⏺️三文魚子配上自家製三文魚白汁
⏺️燒汁鮑魚配上鮑汁白汁
一次過可以享用三種不同味道的意大利飯
飯的軟硬度剛好, 三種都令人愛不措手。
🔺手工鵝肝雪糕
用鵝肝做嘅雪糕,真係第一次食,做法係先用牛奶浸至鵝肝軟身, 再加入忌廉,再配上無花果, 口感似雪糕與雪芭之間,記得細心品嘗。