📍 Na Thai (跑馬地)跑馬地綿發街8號地舖———————————————WEEKEND LUNCH(💰: 106 hkd + 10% service charge)Starter / Soup:泰式炸蝦餅 Thai Prawn Cakes椰子雞湯 Chicken Coconut Soup炸蝦餅香脆彈牙,蝦餅裡面啖啖蝦肉,外層口感酥脆,配上酸酸甜甜嘅醬汁,係我最鍾意嘅餐前小食~椰子雞湯酸酸辣辣,湯料都好足,成個湯都好鮮味,飲到停唔到口!!🤤
Main Course:泰式雞肉炒金邊粉 Pad Thai Chicken泰式蝦醬炒飯 Fried Rice with Shrimp Paste金邊粉炒得乾身好有鑊氣,材料豐富,調味酸酸哋好開胃❤️~ 而且份量超多,我諗兩個女仔share食都夠🤣蝦醬炒飯一上枱聞落已經好香,鹹鹹香香嘅味道食落超級惹味,飯粒吵到粒粒分明,好多配料食落口感正有咬口🤩Dessert:千層糕椰汁西米糕已經食到捧住個肚嘅時候,侍應仲送上咗兩碟甜品,千層糕嘅質感煙煙韌韌,好有嚼勁!而椰汁西米糕嘅椰汁味好香濃,底層一粒粒嘅西米亦都額外增添左口感😋 作為飯後甜品一流~Tea
📍 Na Thai (跑馬地)
跑馬地綿發街8號地舖

Dessert:
千層糕
椰汁西米糕

Tea / Coffee / Thai Iced Tea
(💰: + 12 hkd)

泰式奶茶可以自己添加糖漿,所以控制到甜度係自己最適合嘅口味,飲落香濃而唔澀!

椰青
(💰: 45 hkd)
椰青水好清甜,椰肉都好嫩~食住泰國菜飲真係絕配!

整體評分 (6個🐽為滿分)
味道:🐽🐽🐽🐽🐽🐽
抵食:🐽🐽🐽🐽🐽
環境:🐽🐽🐽🐽
服務:🐽🐽🐽🐽🐽

#mugmugeats_跑馬地 #跑馬地好去處 #跑馬地美食 #跑馬地泰國菜 #泰國菜 #thaifood #tea #lunch #globaleats #thai #coconut #padthai #thaicuisine #香港泰國菜
  • 椰子雞湯
  • 蝦醬炒飯