2016-12-20 2512 views
尖沙咀一向多餐廳,但要突圍而出,真係少啲心思都要同佢講聲byebye!今次A姐就帶M佬嚟到尖沙咀試吓西班牙菜,等我哋試一試,睇吓要同佢講out定有得留低!一入去,A姐已經俾佢嘅藍色窗框同磚牆深深吸引住,再睇埋佢嘅Menu,令我感覺致身於沙灘之中,真係好想換上比堅尼先同M佬食呢餐飯呀!所以點解叫做Playa de Papagayo?未就係西班牙沙灘囉!而餐廳仲有一個長長嘅酒吧,除咗酒仲有一隻24個月風乾火腿。喺呢個環境中又點可以唔叫杯酒飲吓呢?職員話呢度最出名係Sangria,咦,原來除咗Regular,仲有White, Rose, Royal同Beer配Sangria,咁多點揀好呢?真係心大心細!好彩呢度嘅服務員好有耐性咁同我哋介紹,最重要係……佢好靚仔好陽光呀(千祈唔好俾M佬發現我昅仔呀)!!!而除咗Sangria之外,我哋仲叫咗Lychee Punch,個靚仔服務員仲話襯哂我咁pure呀!味道甜甜地,加埋支肉桂攪攪棒,除咗有淡淡嘅肉桂味,仲超易入口;至於Lychee Punch就以荔枝汁、蘋果汁同檸檬汽水整成,真係夠哂Summer啦!第一道菜就係乳豬全體?去飲咩?!原來西班牙菜都有

White Sangri
Lychee Punch
第一道菜就係乳豬全體?去飲咩?!原來西班牙菜都有烤乳豬,脆卜卜又唔會好肥脷,配合埋個甜介辣,真係perfect match!
烤乳豬
試問有邊個男人唔花心架?又想試呢樣又想試過樣,真係好難服待架!咁就一於叫個滋味拼盤,等佢一次過試哂呢間餐廳嘅主打小食啦!有豬仔骨、芝士豬肉丸、蟹肉金卷、黑松露雞脆卷同辣味八爪魚!我哋一致認為蟹肉金卷最有驚喜,蟹肉夠哂新鮮,配合埋牛油果,絕對係上乘之作!
滋味拼盤
嚟到主菜,原隻龍蝦,啖啖肉,加埋香草同牛油,夠哂惹味!仲有……仲有好多膏呀,真係超級滿足呀!
香草牛油龍蝦
除咗龍蝦,焗巴黎牛柳就係另一推介,牛肉味濃,食落口又唔韌,好juicy呀!
焗巴黎牛柳
食到飽飽,當然要有一個甜品做完美嘅終結啦!佢嘅外表雖然奇貌不揚,但又酸又甜,好special呀!呢個焗鮮奶芒果配紅莓雪葩,首先第一啖入口啲紅苺味好濃仲好酸,但係配埋鮮奶芒果就啱啱好,真係好似我同M佬咁夾呀!
焗鮮奶芒果配紅莓雪葩
2016-09-22
$600 (Dinner)
White Sangri
Lychee Punch