2012-10-11 103 views
很久沒有來"秀"了, 看SHOW前跟同事們的指定動作...因為店小, 所以單數的人數會比較不便, 我們四個剛好一桌!!! YEAH~先來前菜三款~~~~其實都沒有太大變, 泡菜都是唔夠辣, 但青瓜片蠻OK辣!!! 有菜及芽菜, 好味~~~~還有薯仔片, GOOD!!!因為同事們沒有吃過這間的鍋, 所以叫了個泡菜鍋~~(其實這個的配料MIX埋應該是似泡菜加步隊鍋吧!!); 配料有年糕片, 韓國午餐肉, 韓國腸仔, 粉絲, 冬菇, 芽菜, 豆, 蔥等等~~~~其實在韓國唔駛$100蚊, 不過呢個要$200, 但算啦, 懷念下家鄉的風味...韓國午餐肉同腸仔係有點不同, 比其他的肉色較鮮, 但也較SO一點...豆豆好淋, 其他不過不失...餃子內包著泡菜粒及粉絲粒, 很野味!!!!每次也一定要點的必食之選芝士蛋卷~~~~~滑滑的蛋包著流心芝士, 好好味!!! 今次比上次好一點, 因為上次的芝士較實, 但今次是很流心的, 正!!!魚蛋湯, 即有蛋, 黑輪串及魚蛋串, 每次都很懷念的味道, 加上個湯很好味, 尤其清清地但又有點胡椒味, 野味!!!本來想點必食的炆牛肋骨, 但因為太早去食, 佢未整
三前菜
泡菜鍋
正-泡菜餃子
餃子內包著泡菜粒及粉絲粒, 很野味!!!!
正-芝士蛋卷
正-魚蛋湯
正-牛肉球年糕
本來想點必食的炆牛肋骨, 但因為太早去食, 佢未整好要一個鐘, 我地個半鐘就要交TABLE, 加我們也沒太多時間, 所以就叫了這個!!! 個樣好得意, 牛肉碎加中間的年糕條~~~~~~年糕夠軟夠彈, 牛肉球都好味, 較甜點!!! 同事們說如果牛肋骨是上品, 這個是中品, 哈哈!!!

希望下次再同同事們來吃, 可以吃到上品啦!!!
2012-10-07
$162.00 (Dinner)
  • 芝士蛋卷
  • 炆牛肋骨