2011-03-07
今日同幾位朋友去到銅鑼灣呢間Domon食飯,因上次經過見到別人食既食品賣相唔錯,所以今日黎試試。去到店員跟我地講話抽氣扇壞左(怪不得有點焗啦),所以炒既食品未能提供,咁我地只好叫其他的食品。1)先來一客蟹籽沙律,味道很清甜,青瓜絲很幼細,但分量就略為小了一點,如果可以大返一點就好啦!!2)跟住再叫左一份燒鯖魚,都ok既,但就油份較為多了一點,可能本人較喜歡乾身點會更好啦。3)另有一客既鹽味拉麵,拉麵麵質軟硬適中,湯底亦很濃郁,個麵黎到時都好吸引,不過如果有粟米粒就更好,因為可以更有口感。4)朋友叫了一客雜錦天婦羅,這個太油了,而且味道較為淡,未值得推介。5)而豬扒蛋飯就飯太冧,汁料亦唔夠。6)我地同時都叫左一客刺生,好好味,好新鮮。7)木魚絲土佐豆腐,這款好好好好味,但一客豆腐要$45只有三件,跟其他食品相比,佢既價錢較為貴。8)最後仲叫左一份芝士年糕,好好味,真係想再食多客。
5)而豬扒蛋飯就飯太冧,汁料亦唔夠。
6)我地同時都叫左一客刺生,好好味,好新鮮。
8)最後仲叫左一份芝士年糕,好好味,真係想再食多客。