Hiring
$60-$75
Hourly (Negotiable)
$60-$75
Hourly (Negotiable)
$17,000-$20,000
Monthly (Negotiable)
$17,000-$20,000
Monthly (Negotiable)
2021-01-16 149 views
星期五去海港城行街,行到好攰嘅時候,諗唔到食咩晚餐好,然後咁啱聽到隔離有個人好大聲話:「樓上開咗譚仔,不如食譚仔囉。」然後我同朋友就跟住佢個步伐嚟到呢間新開嘅譚仔米線😎。呢間新嘅譚仔,個場好大,裝修亦都好有港式風格,幾啱打卡。睇完餐牌之後我哋叫咗香茜皮蛋魚湯米線配脆肉鯇(海港城店限定)同泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇(全線),另外仲叫咗麻辣豬耳、川北豆腐、土匪雞翼等等。 香茜皮蛋魚湯米線配脆肉鯇:呢款得海港城先有嘅米線真係超好食,最正係佢啲皮蛋,一碗裏面幾乎原粒皮蛋,份量好多,而且上面仲有冰花紋,靚野黎,食落去皮蛋味好重。整體感覺有少少似食一人打邊爐咁,好得意。泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇(全線):呢款全新嘅口味一樣都係令人停唔到口,酸菜酸酸辣辣,又唔會太咸,脆肉鯇好脆口,泡椒味辣得好惹味,正。由於越食越辣嘅關係,我哋叫咗兩杯飲品,一杯係菠蘿冰特飲,另外一杯係豆花黑糖薑母茶,前者係地地道道嘅樸實港式風味,飲完有種令人懷念兒時嘅感覺。後者則好特別,出面好多黑糖飲品都係熱嘅,但係呢度嘅黑糖飲品就係凍嘅,而且加埋豆花,香香甜甜,又有啲嘢咬下,多咗啲口感,成件事非常之夾,有創意。
然後我同朋友就跟住佢個步伐嚟到呢間新開嘅譚仔米線😎。

香茜皮蛋魚湯米線配脆肉鯇:

泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇(全線):

由於越食越辣嘅關係,我哋叫咗兩杯飲品,一杯係菠蘿冰特飲,
另外一杯係豆花黑糖薑母茶,
前者係地地道道嘅樸實港式風味,飲完有種令人懷念兒時嘅感覺。