2022-02-28
本身嚟到呢頭,係想食生炸雞髀🍗,但竟然無開🙄,行咗個圈,揀咗呢間川菜舖😉。4號川味店內環境都幾大,店內裝修有點中國風嘅感覺⛩,餐廳提供川菜之餘亦有串燒食🍡,川菜方面有前菜,小食,各式雞煲🐔,各式烤魚同水煮魚🐟,食完之後可以再另叫配菜打邊爐。💎招牌水煮魚🐟辣度麻度足夠(事先聲明我係辣得的),不過魚片最好可以大塊啲,配菜方面有豆卜,枝竹,芽菜,薯粉,蘿蔔,配菜方面算係多。好辣的人絕對明白配菜嘅重要性。💎胡椒豬肚雞煲(半隻)🐔胡椒豬肚湯感覺好厚,飲落一啲都唔稀,豬肚好淋好入味,而且加咗啲唐芹同芫荽,連埋個湯飲惹味又暖胃。💎剁椒碲花🐷見到呢款前菜有個🆕️當然要試,其實即係剁椒豬腳,無想像中辣,但豬腳好爽口,由於唔係熱吃嘅關係,食完唔會好飽滯。人均消費💰 : $150至$180總結✍ : 環境大,唔會迫。埋單時先知原來有8折,計落都幾抵。
💎招牌水煮魚🐟
💎胡椒豬肚雞煲(半隻)🐔