2022-10-15 600 views
見到新裝修又有露天格局既寵物餐廳,幫襯一下,諗住嘆個早餐Chill吓,打吓卡。露天位置因在馬路旁,十分大塵。估計開舖之後都冇清潔過。枱面和座位都封滿塵。我自己抹過座位後,Order咗一個mini all day breakfast同flat white。隔咗一陣,送餐哥哥將盒黑色膠盒同膠餐具「掉」到我面前比我。我當堂嚇一跳。點解哥哥仔好似發脾氣咁,要「掉」野比我?再望一望,點解個All day breakfast既食物會放係個黑色膠盒比我,我係堂食喎?個膠盒冇蓋,即係佢都知我係堂食啦!一邊食個膠盒內既食物,一邊望吓d封塵座位同環境,當堂唔係原先我想嚟嘆早餐果回事!!!我直頭覺得自己好似踎街邊食飯盒!!另一位有禮貌既店員,送咖啡比我時,解釋,因為係戶外呢個區係會招呼動物,所以這區用餐的餐具會係用膠盒,而咖啡係用紙杯。點解我杯咖啡冇用紙杯?因為依家冇人(戶外區域只有我一個)所以就用餐具杯。杯咖啡既拉花係好靚嘅,但一飲落去,冇咖啡味!坦白講,味道真係唔合格!個人建議,如果擔心戶外區域有動物,想要安全既話,不如入D有圖案既紙杯紙碟,代替黑色外賣膠餐盒!因為座位封塵、「掉」餐比客人、黑膠餐盒放食

我直頭覺得自己好似踎街邊食飯盒!!

因為座位封塵、「掉」餐比客人、黑膠餐盒放食物。成間餐廳級數即刻降呢(level)

講真,呢次早餐令我好唔開心!晨早流流就咁開始,真係唔多吉利!
2022-10-14
$60 (Breakfast)