2021-11-16
平日放假揀左呢間bookmark左好耐的齋啡,Cafe都算近地鐵站,佐敦站行過去大約10分鐘,係正馬路旁,左右兩旁無咩其他商店,多左一份寧靜的感覺。餐廳係自助形式,落完單自己去隔離舖搵位坐,坐位間採用日本風木系,周圍放有朝花同芒草,令人望落好舒服。門口同個小千秋都好啱打卡📸🔸純素三文魚、呑拿魚牛油果沙律碗🥗好似近排好興既Poke Bowl不過佢既三文魚、呑拿魚粒粒係用蒟蒻整既,色彩繽紛,加左醋汁,好睇又好食😋🔸三色墨西哥夾餅🌮一拎到都幾驚喜,無諗過咁大份,有三款夾餅,牛油果呑拿魚沙律、大啡菇、Impossible meat肉丸,除左呢啲配料之外,仲有沙律醬同生菜/波菜墊底,口感好豐富。🔸檸檬蛋糕🍋紅絲絨蛋糕 🍰呢間既純素蛋糕好好食,我好鍾意😛甚至乎覺得正過主食😚蛋糕質地比較實啲,唔會好甜,檸檬味嗰個好好食😋🔸Iced Latte、Banana Mango🥭🍌飲品方面都好多選擇,我當然要點一杯每日必飲既咖啡,奶底餐廳用左Oatly燕麥奶,口感順滑。朋友唔飲咖啡就揀咗杯Smoothie,口感細滑,夏天飲一定仲正🤪香蕉味重啲,唔係好飲到芒果味🙈🥤
🔸純素三文魚、呑拿魚牛油果沙律碗🥗
🔸三色墨西哥夾餅🌮
🔸檸檬蛋糕🍋紅絲絨蛋糕 🍰
🔸Iced Latte、Banana Mango🥭🍌