2021-12-16 697 views
今日下午去咗新蒲崗,地道館麵家食車仔麵。午飯時間都有好多人喺門口等緊,好彩大部份人都係等外賣,我哋等咗一陣就可以入座。睇到菜單,三餸一麵都係$39 ,某啲菜要另外加一蚊,或者兩蚊。車仔麵來講我自己就一定係叫油麵,唔知點解,由細到大,媽媽都係咁教。跟住揀咗腩汁,加咖喱汁👍🏻。餸菜方面,叫咗豬大腸👍🏻,滷水雞翼👍🏻,同埋甜酸齋👍🏻。車仔麵好快就到,一定要試一試佢個湯頭,好鮮甜,有兩條生菜附送,感覺都慷慨嘅。豬大腸味道好好,雞翼亦都好入味,甜酸齋我近期嘅最愛,同車仔麵成個感覺好夾。******************************👍🏻好食 | 👌🏻可以 | 😔 難食評分 : 7/10簡評 : 值得排隊嘅車仔麵
👍🏻好食 | 👌🏻可以 | 😔 難食
評分 : 7/10