2024-08-18 1124 views
因事特地去荔枝角一轉,本來想睇D2 Place當日會係咩主題既市集,意外地發現呢間新開的麵包店。喜歡茶既我一開始對於茶味曲奇比較感興趣,去到現場見到有其他種類既麵包都好吸引😋但最終都係決定買展示櫃入面既流心麻糬波波🤣一共有五種口味,分別是原味、開心果、朱古力、焙茶和抹茶味。$9一件,$30有4件。所以一試就試左原味以外的口味。 焙茶味購買當日已經享用,麵包軟熟有濃焙茶味,亦做到流心效果。其餘3種味是隔日早上食,比較似是爆漿效果🤣開心果味反而沒甚麼特別,朱古力味甜度適中,抹茶味是帶有少許苦澀味的那款,好吃😋店裡茶味曲奇還有烏龍茶、鐵觀音、焙茶、玄米茶等。都多選擇。🤣 選擇困難的我最終買了咖啡和新品龍井茶味。曲奇可以擺放一個月左右。口感鬆化。龍井茶味有茶既澀味,吃後有淡淡茶香🧐 咖啡味比茶味那款再苦澀一點,比較上黎我比較喜歡茶味那款。不過如果會出雜錦款式就好,咁就可以試多啲款式了。下次再去會想試布丁麻糬😋

但最終都係決定買展示櫃入面既流心麻糬波波🤣
所以一試就試左原味以外的口味。

其餘3種味是隔日早上食,比較似是爆漿效果🤣

下次再去會想試布丁麻糬😋
2024-08-17
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
  • 流心麻糬波波