2019-11-10 421 views
同事有日請左件朱古力瑪德蓮蛋糕我食,獨立包裝好得意,一望先知係la famillie出品。平時食開佢地既原個戚風蛋糕,咁靚既蛋糕竟然50幾蚊有交易~價錢佢平之餘味道又好又細細個容易食~平時都冇為意有瑪德蓮蛋糕,多得同事請我食先知有得咁買,放工就即刻去買番去同屋企人開心share!食完晚飯即刻開黎食勁happy~瑪德蓮蛋糕(抹茶、焦糖、法國玫瑰、朱古力)一口氣買左4款唔同口味,每種口味既除左蛋糕底唔同之外分別在於左邊既脆皮外層~抹茶味同法國玫瑰味用左白朱古力外層,食落香甜帶奶香,抹茶同玫瑰味感覺都好清新,食落唔覺得漏,法國玫瑰味仲有花瓣係面,賣相超討好~送俾女仔食實鍾意~而焦糖同朱古力味道較濃,我就更鍾意呢兩款味道~甜而不膩,大愛~~雙重朱古力戚風蛋糕雙重朱古力戚風蛋糕係媽咪指定一定要買,愛朱古力既朋友一定都會愛上呢個蛋糕!佢面層有朱古力脆脆作點綴,蛋糕係輕營既戚風蛋糕,中間位置係朱古力忌廉~蛋糕食落仲會有朱古力粒~享受到香濃朱古力味之餘唔會覺得有罪疚感~超級推介~~雙重朱古力、英國伯爵茶切件另外買左兩種口味既切件~~又係獨立包裝超方便~我揀左雙重朱古力同英國伯爵茶切件~朱古力切件同樣有

瑪德蓮蛋糕(抹茶、焦糖、法國玫瑰、朱古力)

雙重朱古力戚風蛋糕

雙重朱古力、英國伯爵茶切件
另外買左兩種口味既切件~~又係獨立包裝超方便~我揀左雙重朱古力同英國伯爵茶切件~朱古力切件同樣有朱古力粒係入面,啖啖都食到濃濃朱古力味~英國伯爵茶既茶味比我想像中更濃,蛋糕口感綿密,配番杯茶當早餐或者HIGH tea都勁正~

下次再揀其他試下先