一個月前睇完Openrice, 見有水煙同d野食都幾吸引就諗住黎同細妹慶祝生日,係Openrice備註預留左個寫字嘅心太軟蛋糕🎂(因為餐廳話就轉menu, 所以呢款係唯一嘅甜品🥲)呢間係港威對面嘅樓上鋪,附近泊港威較近,買$100平日就已經免2hr☺️以環境黎講,睇得出有心裝飾,不過一入去就感覺冇咁闊落,有少少細,好在我地個位係近轉彎位大d,坐得舒服d,平時傾計食飯都OK, 生日好似就爭啲咁🥲,同埋因為搭左個棚,天台完住遮住咩都睇唔到,樓下入口都見到有個棚😅(係我地唔好彩🥹)野食方面都唔錯,幾好食😋1. Parma Ham Pizza 🍕 一上枱熱辣辣,成塊痴住難切d,但好好食,薄薄地脆卜卜,再配埋Parma Ham 啱啱好,又唔會好咸,都幾夾🤤🤤🤤,推介!2. 蒜片軟殼蟹意粉雖然意粉有d乾,但個軟殼蟹超好食,配埋意粉好味道😋😋,黎左都唔知有冇5分鐘,我地4個一野清晒🤣3. 黑松露薯條呢個薯條有d失望,薯條唔夠味有d乾,松露醬都麻麻地,有松露味但係個醬好似差d,唔係想再點嘅感覺,要自己再加鹽同埋點茄汁先好d, 可能因為落茄汁濕d4. 啤酒焗豬手配薯角豬手都幾入味,雖然食唔到啤酒味啦😂,但

野食方面都唔錯,幾好食😋

1. Parma Ham Pizza 🍕

2. 蒜片軟殼蟹意粉

3. 黑松露薯條

4. 啤酒焗豬手配薯角

豬手都幾入味,雖然食唔到啤酒味啦😂,但係都幾香幾脆,都唔錯

5. 蟹肉意大利飯

意大利飯都幾出色,濕道味道都啱啱好,蟹肉都好香,不過我鍾意軟殼蟹意粉多d🤤🤤

6. 心太軟配雪糕
職員拎出黎問邊個係生日個位,再點個蠟燭,味道正常,不過不失,但有得寫字加分!!

飲品方面,叫左幾款cocktail
- Sex on the Beach 🏖 偏甜又易入口,正正常常
- Tequila Sunrise 🌄 較重酒味,但香過Sex on the Beach
- Pina Colada 🥥 味道偏淡但酒味較重
唔記得係tequila  sunrise定係sex  on  the  beach😂
Pina  Colada

整體分數:7/10 +1 分比職員冇唔耐煩😆