2024-02-25 55 views
元朗終於有好食嘅螺螄粉!唔使特登出市區食啦✨️之前喺出面食過,都會覺得太油膩同太大份。呢度就有得嗌細份嘅螺螄粉($36),啱晒食量唔大嘅朋友出去點餐後,唔使10分鐘就送到枱上👍雖然話係細份,但一樣好足料,有齊酸豆角、酸筍、炸腐竹、花生、榨菜絲、木耳絲、青菜呢啲基本嘢✌️米粉份量都唔少,配埋清清地但夠曬鮮味嘅湯底食落喉嚨好舒服👌🏻嗌咗中辣,我喺三哥食開中辣,感覺呢度口味會再清淡少少,唔會辣到要灌水另外加咗滷水牛展($18)同金絲炸蛋($10),俾咗成4、5塊牛展,滷得幾入味,18蚊嚟講幾抵食~食食下老細送埋份炸蛋上枱,即叫即炸係唔同啲,金黃色又圓碌碌咁炸得好靚蛋餅炸得夠鬆,好嗦湯😋呢度冇跟餐飲品,就另外嗌咗呢杯酸梅特飲($12),本來expect會好似酸梅湯咁酸酸甜甜,但實際上味道幾淡,不過不失啦👐
元朗終於有好食嘅螺螄粉!唔使特登出市區食啦✨️

滷水牛展

招牌金絲炸蛋

蛋餅炸得夠鬆,好嗦湯😋

酸梅特飲
2024-02-25
$76 (Tea)
滷水牛展
  • 金絲炸蛋