2017-09-25
happy friday未到,但想happy下,就嚟到呢度,輕輕鬆鬆食番個semi-buffet lunch,只限星期一至五,12點到3點,如果星期六、日都有就正啦😎主食以下選擇,有意粉、意大利飯、海鮮、扒⋯⋯都好夠!order完就出去沙律吧揀任食系列:有沙律、凍盤,望落好似好少選擇,其實有4款沙律菜、3款撻、2款凍肉、甜品、沙律嘅topping:例如蕃茄仔、粟米、面包粒、煙肉粒....等,搞到未食主菜都已半飽🤣🤣沙律菜新鮮,邊咬邊聽到爽脆聲,而且有各式其色嘅topping,自製凱薩沙律無難度啦✌🏻✌🏻大家要知道,出面淨食個caesar都要$60,依家任食,你識計嘅😬另外推薦呢度自家出品嘅撻仔,有三種味道:蝦沙律、煙三文魚、煙肉粒。最欣賞個撻底,脆卜卜,而且薄底,但上面餡料豐富,呢個mini一口撻好正!主菜我揀咗👇🏻鵪鶉腿黑松露燴意大利飯Risotto with quail leg and mushroom in truffles sauce 打埋英文menu,並唔係想打少d字,只係食落發現,中文名係無提過蘑菇,但飯入面有大量蘑菇,正!我至愛!令呢個飯加加加分😆😆意大利飯好對胃,偏硬身
主菜我揀咗👇🏻
鵪鶉腿黑松露燴意大利飯
意大利飯好對胃,偏硬身果種,喜歡淋pat pat嘅朋友留意啦😉黑松露配飯,美味到停唔到口;第一次食鵪鶉腿,細細支咁,肉質鮮嫩,它嘅皮薄到食完都feel唔到,好味😍
以呢杯movenpick咖啡為呢餐劃上完美句號,這品牌唔使多介紹,但估唔到半自助餐都可以飲到它,抵啦!咖啡香氣撲鼻,濃濃的,但無半點酸或苦,齋飲very good👍🏻👍🏻
順帶一提,呢度services好好,店員有禮,拎完嘅凍盤都好快refill,like呀!