2019-06-07
-有同事講過粉嶺呢有間唔錯嘅工廈cafe☕, 環境唔錯、嘢食ok, 既然放假就入新界行一圈🚗,順便食好西😋。門口入去已經夠曬 colorful🌈又有愛麗絲😍睇住嘅 Board Games CornerWTF秘利制醬燒蠢豬豬🐷肋骨($98)[配薯菜]醬汁甜酸度 + 少少辣好惹味,賣相、口感和肉質都不錯。 配埋薯角🥔🍟perfect。來自美國西冷牛排🐂記得揀幾成熟 [配意粉]8安士 ($118)我揀咗 6成熟,肉質嫩滑 + 牛排厚身 + 大件,2個人開心share 啱哂。意粉🍝連醬汁好味。無敵羅宋湯羅宋湯果然無敵,配料十足👍。加埋熱辣辣嘅包🥖,可以點煮啲湯食。跟餐飲品有半價,抵!!黑糖鮮奶🍼 ($38 > $17)黑糖味濃郁,甜度適中。玫瑰🌹山楂茶梳打 ($44 > $22)山楂酸甜,玫瑰清香。啱哂夏天☀️飲,絕對可以解暑止渴。比利時窩FU伴雪GO🍨 ($42)好少見有豆腐味嘅雪糕,試下先。配埋朱古力🍫窩夫, 唔等喇,即食。我坐呢個位幾正,一路食一路對住出面翠綠嘅草原🌳🌳。環境舒適,場內佈置別具心思。同事果然冇介紹錯嘅好地方👍。=============What the fo
門口入去已經夠曬 colorful🌈
又有愛麗絲😍睇住嘅 Board Games Corner
WTF秘利制醬燒蠢豬豬🐷肋骨($98)
[配薯菜]
來自美國西冷牛排🐂記得揀幾成熟
[配意粉]8安士 ($118)
無敵羅宋湯
羅宋湯果然無敵,配料十足👍。
加埋熱辣辣嘅包🥖,可以點煮啲湯食。
跟餐飲品有半價,抵!!
黑糖鮮奶🍼 ($38 > $17)
黑糖味濃郁,甜度適中。
玫瑰🌹山楂茶梳打 ($44 > $22)
山楂酸甜,玫瑰清香。
啱哂夏天☀️飲,絕對可以解暑止渴。
比利時窩FU伴雪GO🍨 ($42)
好少見有豆腐味嘅雪糕,試下先。
配埋朱古力🍫窩夫, 唔等喇,即食。
同事果然冇介紹錯嘅好地方👍。
=============
What the food Cafe