2022-09-03 154 views
天氣熱辣辣都變左出街食野又多一個條件,唔好食咁熱嘅野,韓燒泰國野炸野熱氣野通通都唔想食,所以最岩就係食日本野,但岩岩星期二又已經食完放題,食左好多拖羅、刺身D生冷野,咁去食返間居酒屋就ok la。今次食依間係喺佐敦,地鐵站出口行2分鐘,真係轉個彎就到,但又唔太多人,清清靜靜,非常適合作為小毒毒嘅我。menu唔算太多選擇,簡簡單單叫左個蟹肉蟹膏炒飯、焗蠔就一餐蟹肉蟹膏炒飯 : 蟹膏就唔多食得出喇,但蟹肉都真係算足料,而且個飯底炒得幾好,送上枱時真係出晒煙,熱辣辣,飯粒分明得黎帶有少少日本米嘅黏性,蟹肉亦有好多一絲絲,係食得出但又唔會話黐埋一齊一梳梳咁,應該係炒之前準備工夫已經將蟹肉拆得夠散焗蠔 : 超乎想像,可能係食得放題/自助餐D劣質焗蠔太多,本身都唔帶有D咩期望,點知依度焗出黎效果唔錯喎,首先熱辣辣新鮮焗起就係基本啦,同時時間又掌握得唔錯,蠔肉嫰滑爽口有蠔味,蠔汁又保持到,再加上少少芝士喺表面點綴,可能係用火槍再燒一燒個面(?),成隻蠔一啖擺入口,正
2022-07-29
$223 (Dinner)
  • 蟹肉蟹膏炒飯
  • 焗蠔