2017-03-30 158 views
今曰終於有時間約吓啲朋友仔出下街食下飯,我地係金鐘收工行落去灣仔搵野食,朋友揀左HOKO FARM,餐廳環境不錯有很多小擺設,光線充足及環境好有cafe既感覺,係灣仔上班既朋友可以過來一試架!芝士魚柳炮長通粉...金黃色既魚柳,煎得很香,個粟米汁好滑,好香粟米味,食落去一啲都唔似罐頭粟米湯,可惜啲通粉煮得太冧,太長時間,如果少時間點就增加口感。香煎羊架伴薯角……主菜我地叫左羊架,有兩件好似手撐咁大既羊架再配上炸薯角同沙律菜伴碟,份量足夠二人食啱啱好一人有一件羊架!味道啱啱好。而且好香羊羶味係我面前飄過,煮到有七成熟,正呀!如果薯角同沙律菜個份量可以多番少少會好啲既!士多啤梨棉花糖朱古力最後叫左杯季節限定飲品,好甜棉花糖味朱古力味淡唔夠濃,不過飲落幾特别,唔錯!唔錯!

士多啤梨棉花糖朱古力
Type of Meal