今晚我同寶寶屋企都冇飯食😖,但又唔太肚餓🤗。忽發奇想,去唐記買咗啲小食去海邊食當晚餐🙈❣️一睇之下,發現佢公司樓下嘅▶️新文華中心分店◀️蒸包♨️+飯類🍚嘅選擇都好似比我平時去開嘅尖東站店多😯! 今晚試左個唔係間間唐記🥡都有嘅包❣️ — 菜脯肉包菜脯味道唔錯,帶微微嘅酸菜味而且唔會太鹹,咬落仲有d 爽脆嘅口感,幾特別❣️寶寶話好好食🥰!今晚我最愛嘅叉燒包已經賣晒了,擇左個菜肉包~菜肉包咬落去軟綿綿💕,食落香中帶甜,椰菜同豬肉🐷嘅分布好均勻,熱辣辣♨️一啖咬落去,大滿足呀🤩!Encore上次食過覺得好好味嘅鮮竹卷😍對於鍾意食腐皮嘅我來講,腐皮透薄又多層係一定會加分嘅😆!咬落去多汁入味,餡料又多,口感豐富,冇🉐輸呀💯❗️豉椒鳳爪好抵食‼️感覺呢個份量多過酒樓🙈。蒸♨️得夠長時間,所以食落幾入味👍🏻,但仲好有質感,唔會話腍到溶溶爛爛咁☺️❣️魚蛋+燒賣燒賣可以揀辣🌶或者唔辣❌🌶,但建議揀辣,因為個辣醬幾好味👍🏻溝埋啲豉油,真係好有街頭♨️燒賣嘅風味😍!魚蛋就一般般,咖喱味👳🏻‍♂️唔夠濃,可能加多啲咖喱汁🥡浸多陣會好味啲~咖哩牛腩飯🍛咖喱味🥘香濃,牛腩🥩炆得軟腍得來但又唔會冇晒咬口🤩,口感幾好❣️但咖喱有啲辣🌶左少少,食

今晚試左個唔係間間唐記🥡都有嘅包❣️ — 菜脯肉包
菜脯肉飽

今晚我最愛嘅叉燒包已經賣晒了,擇左個菜肉包~
菜肉包

Encore上次食過覺得好好味嘅鮮竹卷😍
鮮竹卷

魚蛋+燒賣
燒賣
魚蛋

咖哩牛腩飯🍛
咖哩牛腩飯

咖喱味🥘香濃,牛腩🥩炆得軟腍得來但又唔會冇晒咬口🤩,口感幾好❣️但咖喱有啲辣🌶左少少,食嘅期間要飲水🙈 另外飯嘅份量都幾多,正常食量🥣嘅話,呢個份量應該都可以做晚餐🥢!超抵食丫❗️
菜脯肉飽
菜肉包