2021-10-22
今次終於都可以去到呢一間喺鰂魚涌嘅菊一巷啦!之前成日聽附近同事講過話呢間餐廳好好食,一直都冇機會試吓,今日終於搵到時間可以同朋友去試啦!餐廳位置都好方便,地鐵站附近一出行幾分鐘就會見到!所以都好方便😌☺️首先我哋叫咗呢一個燒原條明太子!呢個名太子估唔到咁好食,平時食明太子都係食生嘅,今次呢個熟嘅明太子都好出色,明太子嘅味道反而更加香濃!而且呢個明太子嘅鹹香味配合埋青瓜新鮮嘅味道一齊食!成個味道好大衝擊好正另外仲叫咗汁燒帶子🤤呢個汁燒帶子算係好大粒,而且非常新鮮,燒咗之後外邊有少少朝香味,但係依然保持到入面好亂畫,而且非常鮮甜!食串燒當然唔少得飲下酒同埋搵吓一啲下酒菜啦!所以就叫咗呢個烤鱈魚片 !平時好少喺出面可以食到,呢個鱈魚片好香!