2019-04-20
放假無野做,緊係同媽咪去食野,享受家庭樂啦。想搵一間坐得耐啲既餐廳,可以同媽媽傾耐啲。有朋友介紹呢一間香港郵意,話可以慢慢享受食物同吹水,咁就去左呢一間啦。一入到去,見到一個好大既沖咖啡位置,原來佢地係手調咖啡,出色。成間餐廳面積好大,而且係全自助,即係自己搵位,自己攞餐,用餐後自己清理枱面,非常好既一個概念。坐底左之後,我地就睇餐牌啦,以西餐為主。媽媽選擇左食 真龍蝦番茄醬意粉,而我選擇了芝士巴拿馬火腿薄餅。但留意返,由於係自助形式,所以要去收銀位買食物,再留意叫號取食物。個意粉堅好食,好香蕃茄味。上面好多薄薄既芝士碎,淋淋的,好好味。好多好多蕃茄汁,甜甜酸酸,非常開胃👍🏻👍🏻個薄餅都好正,佢係薄批底,但竟然一啲都吾硬👍🏻👍🏻 有4件,當我攞起第一件,啲芝士多到起晒絲,好吸引。上面好多火腿同蕃茄醬,岩晒我胃口👍🏻非常好味。吾記得介紹埋,我地重叫左野飲,媽媽要左茉莉玫瑰花茶,我要左朱古力白咖啡。花茶好香好好飲但我想介紹係佢地既咖啡。佢地分有黑白咖啡,再分有兩種咖啡豆選擇。我選擇左白咖啡既朱古力味,而咖啡豆我選擇了house blend,店員話另一種咖啡豆味道較濃。最後食飽晒,可以坐向到
坐底左之後,我地就睇餐牌啦,以西餐為主。
花茶好香好好飲
最後食飽晒,可以坐向到慢慢傾計,走之前記得將餐具放回回收箱。