2023-09-29 89 views
小朋友終於返全日,我可以多啲自己時間。今日約咗媽媽去花墟買花,行到咁上下,搵間餐廳醫下肚。一入間餐廳,香氣四溢,係最吸引嘅係香濃咖啡味。餐廳簡單裝修,簡單裝飾,精緻整齊,感覺好舒服。我地叫左青醬帶子螺絲粉,西京燒比目魚。帶子螺絲粉熱辣辣, 青醬味調教得好好,令到螺絲粉都好入味,三粒帶子亦好彈牙。媽媽食比目魚,佢話好香滑,層皮煎得好脆,有魚味。佢另外勁讚咖啡菇,應該係焗既,濃郁菇味,又好juice。薯蓉都整得好正,入邊有細細薯仔粒,好軟滑。最衰我呢幾日瞓得唔好,如果唔係一定試佢嘅咖啡☕️見到佢有一個尊櫃位係沖咖啡,咖啡師傅不停沖咖啡,應該枱枱都叫,我下次一定要再嚟😋😋Yummy Yummy: 8/10😋

青醬帶子螺絲粉

😋Yummy Yummy: 8/10😋