2019-06-18 113 views
今晚約左忙碌嘅好友見面,為左方便大家,揀左嚟黃大仙中心。好友話有一間餐廳,星期六日經常排晒長龍,一路都好想試,於是趁住今晚平日去碰碰運氣,估唔到咁好彩,等左一陣就有位。餐廳門面及室內空間光猛舒適,我哋被安排餐廳較入嘅位置,自成一角,傾計一流,抬頭望一望,層架放左一些漫畫及公仔,令到餐廳氣氛很輕鬆,而燈飾亦很有時代感。餐牌上嘅食物選擇非常多,如魚生飯都有至少八款,壽司、卷物都有幾十款,仲有好多款鍋物、沙律、甜品等等可以選擇。而我哋最後就點左安格斯牛扒他他沙律(黑醋)、蝦三味、廣島蠔寄世鍋、珍寶赤蝦海鮮丼及宇治抹茶芭菲。安格斯牛扒他他沙律(黑醋)安格斯牛扒好淋好香,配埋黑醋汁他他沙律,好清新。蝦三味(甜蝦、生虎蝦、珍寶赤蝦)友人夾左甜蝦🦐同生虎蝦俾我,甜蝦帶有點黏黏嘅口感和膠質,蝦身帶有濃厚嘅甜味;生虎蝦口感厚實,肉質有彈性。廣島蠔寄世鍋鍋物材料豐富,有蝦、蠔、蜆肉、三文魚、金菇、豆腐、娃娃菜等,海鮮鮮甜,最喜愛菜同菇吸收哂海鮮嘅清甜味道,食得好滿足。珍寶赤蝦海鮮丼海鮮丼好足料,海鮮有赤蝦、帶子、三文魚、仲有勁多蟹籽,將蟹籽同飯撈勻之後,食落每一啖都充滿蟹籽嘅鮮甜味道。宇治抹茶芭菲友人知我

而我哋最後就點左安格斯牛扒他他沙律(黑醋)
、蝦三味
、廣島蠔寄世鍋
、珍寶赤蝦海鮮丼
及宇治抹茶芭菲

安格斯牛扒他他沙律(黑醋)

安格斯牛扒他他沙律(黑醋)
安格斯牛扒好淋好香,配埋黑醋汁他他沙律,好清新。

蝦三味

蝦三味(甜蝦、生虎蝦、珍寶赤蝦)

廣島蠔寄世鍋

廣島蠔寄世鍋

珍寶赤蝦海鮮丼

珍寶赤蝦海鮮丼

宇治抹茶芭菲

宇治抹茶芭菲

友人知我一向都好鍾意食抹茶甜品,雖然已經食得飽飽的,但都忍不住點返個甜品滿足第二個胃,雪糕嘅綠茶味好香濃,綠茶蕨餅、白玉同糯米糍都好煙韌,配埋紅豆脆脆片同兒時至愛嘅朱古力脆條,真係好滿足!

Type of Meal
Dinner