2017-04-06 132 views
突然今日想食辣野,諗起平時行過都好似好多人去食,便今日立刻一試。一入鋪都好似做遊客生意,大多是國內人,只有數名本地客。但入得鋪當然會照試下,總要嘗試。我同我男友二人去,叫了一碗豆卜海帶牛柏葉中辣薯粉,薯粉口感煙靭,吸收左d麻辣湯後十分香麻。湯底不算太油,內裏有原粒麻椒所以食落又香又辣而且口腔會帶麻感覺,十分過癮,餸料份量足夠。另一碗叫了蘿蔔嚮鈴肥牛小辣薯粉,但職員入錯單蘿蔔變左豆卜,碗麵來了才知道。我男朋友不想麻煩人還是照食,還好湯底也是不錯,只是辣度有所不同,肥牛都有牛味及不會太肥。只是嫌嚮鈴只一件,如果多一件就更好了。加$6有凍飲,所以叫左一杯凍奶茶,奶同茶味配合不錯。鋪內還有小菜及點心食,但今日還是試粉麵算了。粉麵自選餸都算多項選擇,鋪內冷氣充足,食辣野都唔會太熱,所以今日一試也不錯。
突然今日想食辣野
,諗起平時行過都好似好多人去食,便今日立刻一試。
一入鋪都好似做遊客生意,大多是國內人,只有數名本地客。

但入得鋪當然會照試下,總要嘗試。
豆卜海帶牛柏葉中辣薯粉
豆卜嚮鈴肥牛小辣薯粉

只是嫌嚮鈴只一件,如果多一件就更好了。
凍奶茶
加$6有凍飲,所以叫左一杯凍奶茶,奶同茶味配合不錯。
鋪內還有小菜及點心食,但今日還是試粉麵算了。

2017-04-03
$42 (Dinner)
豆卜海帶牛柏葉中辣薯粉
豆卜嚮鈴肥牛小辣薯粉