2024-09-11 242 views
同朋友入左元朗行下,本來想去B仔附近食完野之後就朝聖,但發現自己行左另外一邊!經過附近見到有間漁師兄,素來都鍾意魚product嘅我就唔諗直接入去~鋪頭非常大陣四川烤魚味,極度吸引~同場好多人食緊雞煲同埋串燒,價錢都係大眾化嘅,都還好!但可惜胃口欠佳嘅我地只可以eat light~最後選擇都係招牌嘅魚湯!我叫左麻辣魚湯,D紅油稍稍蓋過左魚湯味,但睇個奶白色都呃唔到人,係堅料~特登叫左魚腩做餸,match翻個湯,味道都好鮮!朋友就叫左純魚湯,轉烏冬底;佢表示覺得好濃,但唔夠鹹,不過我覺得咁先正常,起碼唔係死鹹死加味精~我地杯野飲都不過不失,奶茶底夠濃夠香,唔會好澀好老;杯白桃梳打飲落就好清新,好gur!總結個魚湯值得一試!