2009-02-23 7 views
$10芋香奶茶+$2珍珠:半糖都已經好甜了,香芋味好假,珍珠屬細粒,略嫌煲得唔夠淋$14紅豆奶茶+$2椰果:抹茶味濃,好多紅豆啊,而且軟硬適中,但略嫌紅豆太甜,幼長條形的椰果幾爽口$14抹茶奶綠+$2魔力水晶:抹茶味濃,不錯,而魔力水晶就是咖啡色的竘篛$14薄荷奶茶+$2蘆薈:淡淡的薄荷味,細細粒的蘆薈略酸$12胚芽奶茶+$2寒天珍珠:胚芽味淡,寒天珍珠是正方粒狀的透明粒粒,像是蒟蒻$16紅豆抹茶奶綠+$2波霸:紅豆味甜,抹茶味濃濃的,很好,而波霸=正常大小的珍珠,而且軟硬適中,還是原始最好味$12抹香奶茶+$2粗胚芽:我呢個配搭根本就係一個錯,都唔知當時點解會咁搞法,因為胚芽完全蓋過茉香之味,粗胚芽果然夠晒粗,有咬口之餘又夠香$12檸檬多多+$3彩虹水晶:清新的綠茶中帶點香檸味,酸酸地很開胃醒神,彩虹水晶是彩色的魔力水晶$14北海道奶酪奶茶+$2仙草凍:布丁奶酪像是豆花雞蛋味般,滑+甜;仙草凍像是涼粉般,滑$20芋頭沙牛奶:芋頭味甜,都夠芋頭香味,又唔會太冰,幾好味$20玄米抹茶冰沙:玄米味重,好香,抹茶味香濃,適量紅豆碎點綴其中,又夠晒冰凍,正奶味茶味份量調較得宜,配合得剛剛好,但
$14薄荷奶茶+$2蘆薈:淡淡的薄荷味,細細粒的蘆薈略酸

奶味茶味份量調較得宜,配合得剛剛好,但本人全部都選擇半糖,否則會勁甜...

此店採取儲印仔,買十送一($20以下)