2017-05-05
第2次食呢間HMV最頂層既餐廳呀第一次係岩岩開既時侯 因為呢間餐廳真係幾CHILL佢有一個好大既位係STAGE黎, 做下BAND SHOW咁好似如果有歌星出唱片 都會係黎到做D簽唱會 / 發佈會 之類 都幾熱鬧同埋佢差唔多成層有7~8成拎左黎做餐廳所以呢間餐廳個空間感都幾大係到食飯暗暗地 又有歌聽下 幾CHILL的!今次黎到 原來個MENU已經轉左同之前既MENU都真係幾唔同我仲記得之前個MENU都幾多唔同菜夾埋一齊EVEN係中菜 海南雞飯都有得食.. 相比起依家個MENU 依家呢個真係好好多食既菜比較集中 有D菜仲要未食過架!先講下個前菜 呢個係 焗檸檬香草牛骨髓伴有機藜麥 (HKD88)就咁黎MENU既時候 真係好好奇 牛骨髓點樣做一個前菜正當我同朋友係到討論叫咩既時候側邊個STAFF係咁大讚既個好食於是我地就叫左呢個作我地既前菜黎到真係好意外 將牛骨斬開了就呈上來了而骨裡面既骨髓就加上左調味料 令骨髓味道突出多D味道都幾搞笑 半溶既口感 再加埋D藜麥一齊 口感都唔錯不過食得多 油膩感都幾重來到MAIN COURSE既部分我地都係簡左D SIGNATURE DISH黎食就係 - 2
第一次係岩岩開既時侯 因為呢間餐廳真係幾CHILL
佢有一個好大既位係STAGE黎, 做下BAND SHOW咁
同埋佢差唔多成層有7~8成拎左黎做餐廳
所以呢間餐廳個空間感都幾大
係到食飯暗暗地 又有歌聽下 幾CHILL的!
今次黎到 原來個MENU已經轉左
同之前既MENU都真係幾唔同
我仲記得之前個MENU都幾多唔同菜夾埋一齊
EVEN係中菜 海南雞飯都有得食..
相比起依家個MENU 依家呢個真係好好多
食既菜比較集中 有D菜仲要未食過架!
就咁黎MENU既時候 真係好好奇 牛骨髓點樣做一個前菜
不過食得多 油膩感都幾重
來到MAIN COURSE既部分
我地都係簡左D SIGNATURE DISH黎食
就係 - 2WAY 紐西蘭羊架HKD278
2 WAY 既意思 其實佢係一個「 脆榛子羊扒」 同 「香草酥皮羊扒」
特別想講下「 脆榛子羊扒」
一開始仲以為餐廳打錯字 有理由羊扒會配 脆榛子嗎?
一個係咸既 一個係甜既
但食落去味道又真係幾MATCH!