2022-07-07
天口咁熱☀️,星期日同朋友行完山,梗係要搵間咖啡店坐下。基於朋友熱烈推介之下,嚟到呢間轉角咖啡店。由於間舖實在太細,所以我哋等咗差唔多20分鐘先有得坐低。Black Latte餐牌上寫嘅材料有black sesame, charcoal, almond。黑芝麻味幾香,同想像中嘅味道一樣,略多冰。AVO & Crab Tartare($78) + scrambled eggs (+$15)因為睇過食評,食物嘅份量唔多,所以加再個炒蛋。我食嘅時候將松露醬、炒蛋埋上酸種包上面食,咁個包食落就冇咁乾身。AVO & Crab Tartare🦀則分開食,因為呢樣嘢味道冇咁濃,分開就唔會比松露醬同酸種包嘅味蓋過。Tiramisu Roll Cake食嘅時候已經覺得佢嘅酒味特別香,之後有朋友同我講返原來supplier原來係一間ig shop (bakeyouhappier),佢哋係用咗Highland Park 12 Years Whishy🥃,唔怪之得咁好味😲。嗰個區分嚟講由於舖租唔會好貴,所以佢偏貴嘅定價都可以話反映返喺食物質素度😋。除咗等候時間長,整體用餐體驗非常好👍🏻。
Black Latte
Tiramisu Roll Cake