2023-08-27 496 views
一朝早來到紅磡想搵野食,結果間間都12:00先開門🫠,路過呢間台灣餐廳,收銀姨姨好熱情招呼我地,因為太肚餓所以就入左去坐低🤣餐廳裝修好清新,座位都算闊落,落單係好似車仔麵店禁自己✅落張單到,都幾方便👍🏻我地叫左幾款人氣食物,試下好無食~1️⃣正宗滷肉飯🍚滷肉飯賣相好吸引,滷肉好多而且有足夠ge 汁撈飯,醬汁偏甜但唔會好濃味,飯粒係珍珠米,咬落好煙韌,每一啖都有滿滿ge 滷肉汁,好滿足🥰2️⃣鹽酥🐣乾拌麵🍜Openrice好多人推薦呢間d 鹽酥雞,果然無令我失望,每一粒咬開都好多肉汁,表面ge 椒鹽好平均👍🏻👍🏻👍🏻麵條方面係好似食日式拉麵果種麵質,偏硬身但好彈牙,醬汁平均分布每條麵條,味道偏甜,同樣唔會好濃味👍🏻👍🏻3️⃣滷蛋🥚滷蛋味道偏甜,無咩花椒八角味,可試可唔試😝4️⃣涼拌滷豆腐滷豆腐都係偏甜,唔濃味,做前菜開下胃唔錯👍🏻5️⃣有機低糖豆漿🥤最初見$22一杯豆漿以為係自家製,點知來到見到係膠樽裝豆漿,即時覺得$22好唔抵🫠點知一飲落去好有味覺ge 衝擊,首先豆味好濃,而且有淡淡紅豆味,豆漿質地偏濃厚,令人飲完想再飲,無諗過豆漿可以禁出色👍🏻👍🏻整體餐廳性價比都好高,食物質素好好,但價錢貼地,而且坐得

我地叫左幾款人氣食物,試下好無食~

1️⃣正宗滷肉飯🍚

2️⃣鹽酥🐣乾拌麵🍜

3️⃣滷蛋🥚
滷蛋味道偏甜,無咩花椒八角味,可試可唔試😝

4️⃣涼拌滷豆腐
滷豆腐都係偏甜,唔濃味,做前菜開下胃唔錯👍🏻

5️⃣有機低糖豆漿🥤

整體餐廳性價比都好高,食物質素好好,但價錢貼地,而且坐得好舒服😌

進餐其間見到有客人落錯單仲要賴收銀姨姨做錯,但收銀姨姨都好有禮貌向客人解釋及更換食物,非常讚賞姨姨工作態度👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
(如果係我應該會忍唔住黑左面🤣)
正宗滷肉飯
鹽酥雞乾拌麵
2023-08-27
$70 (Breakfast)
正宗滷肉飯
鹽酥雞乾拌麵