2017-11-12 757 views
荃豐近幾年開多左好多食肆 有住家菜 素菜 上海菜 轉角 見係其中一家 係地下自成一角主打漢堡 特色飲品 價廉物美 太耐無食漢堡去朝聖一下 本小姐叫左個芝士蘑菇漢堡 $50 凡叫漢堡再叫一杯正價飲品就會送薯條或細沙律一份 叫左杯cappuccino$26 送薯條漢堡分量適中 有芝士 炒蘑菇 沙律菜 漢堡扒 蕃茄 同炒洋蔥 漢堡有肉汁 唔會太熟 最讚好洋蔥有輕輕炒過 少左一分辣味 多一分甜味 而且醬汁酸酸甜甜 更開胃 正食家叫左signature burger型男漢堡$58 黑牛 $25加送薯條型男漢堡比較特別 加左一塊紅菜頭 同半熟蛋 食家好在意個隻流心蛋 即使唔鐘意紅菜頭都好 都堅持要食佢 當然無令佢失望蛋黃半熟 流心 令成個漢堡更juicy 味道更豐富 講返薯條先呢到嫁薯條連皮粗切 應該有放糖落去炸 即叫即炸 令到表皮香脆可口 熱辣辣 正 我杯cappuccino 熱嫁 奶泡十分濃密 放左一陣奶泡都唔會散得好開 唯一比較可惜係無拉到花但唔影響味道 食家杯黑牛 我都係第一次飲 原來味道就係我心心念念嫁vanilla coke 係好多年前可口可樂曾經有出過呢隻味 但出玩左一陣就無左 要飲
荃豐近幾年開多左好多食肆 有住家菜 素菜 上海菜
叫左杯cappuccino$26 送薯條

型男漢堡比較特別 加左一塊紅菜頭 同半熟蛋

講返薯條先
但唔影響味道

食家杯黑牛 我都係第一次飲 原來味道就係我心心念念嫁vanilla coke 係好多年前可口可樂曾經有出過呢隻味 但出玩左一陣就無左 要飲就只可以去水貨鋪或直接從美國購入 原來呢種味道近在眼前 太好啦

另外仲叫左香炸雞翼4隻
係即叫即整 黎到熱辣辣 味道正常 畢竟漢堡先係主角

總結
環境都幾文青 食物性價比高 但座位較少 如果正旅時間到少不免要排隊 亦有機會被安排店外位置 如果天氣較涼 再叫一杯凍飲 就真係冬天飲雪水嫁感覺
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
  • 芝士蘑菇漢堡
  • 型男漢堡