2020-07-13 122 views
又試新開咖啡店,今次黎到長沙灣~Contrast咖啡店係轉角位,店舖名Con-trast正正就寫在呢個轉角位置,好有心思,店內擺設裝修都以黑白色做對比,加上少少木既元素,簡約又型格雞蛋布甸配 House espresso 賣相好靚,一見到已經覺得好有日式布甸既感覺,布甸好滑仲震下震下架,就咁配焦糖已經好好食,佢既house espresso聞落都幾酸下,輕嚐一口係好酸既咖啡味,淋埋落個布甸食,即刻變左好香濃既咖啡布甸,但我就覺得咖啡味太濃搶左本身焦糖布甸既味道,建議先食一半原味,再後加espresso會更好食自家製牛奶雪條配竹炭糯米窩夫黑色窩夫、紅桑莓、牛奶雪條,一黑一紅一白,好靚既顏色,窩夫唔甜我鍾意,店員話可以將牛奶雪條放在窩夫上,待雪條溶了再食,好特別既食法,配埋紅莓醬,酸酸甜甜,整體唔甜唔膩又好食Latte凍Latte奶都幾多,啡味唔算濃熱Latte 拉花幾特別,不過奶泡打得不夠綿滑,拉花好快散了食物比咖啡做得更出色,閒日去無咁多人,所以都坐得都幾舒服
又試新開咖啡店,今次黎到長沙灣~Contrast

Latte
凍Latte奶都幾多,啡味唔算濃

Latte

食物比咖啡做得更出色,閒日去無咁多人,所以都坐得都幾舒服