2019-06-08 95 views
莆田嘅商務午餐的確唔錯,組合大體得來又唔會好隆重,近期時令嘅就有哆頭,加上我好鍾意佢杯菊花杞子茶,所以今天又再來喇🥢☕️蟶子當然係必點之選,鐵板鹽焗一睇就鍾意,火辣辣上枱,剛剛彈開的薄殻,肥嘟嘟嘅蟶子可以輕易取出,表面看來乾爽,入口卻是豐盈嘅肉汁,隱隱帶點鹽花嘅味道、還有那一點點嘅花椒香氣,雙重提鮮,味道一流👍👍👍另外一款是冰爽酒糟,啱晒炎炎夏日,飽滿嘅蟶子肉質爽彈,吸索了清幽嘅酒糟更顯肥美,冰涼感覺,舒爽清甜,大家都一致讚賞🤩🤩🤩前菜四小拼,紫菜以醋涼拌,酭肉晶瑩,開胃醒神,暖齋窩心,最特別的是那圓筒形的豬小腸,處理得爽脆入味,四小拼精緻可口,款款各有特色⭐️⭐️⭐️⭐️。酥炒芋芯粉糯綿綿,小甜焦脆表面令你食唔停口,閩香洋燒排,又係甜甜酸酸,引人垂涎,最正係一咬就骨肉分離,肉質鬆化,汁料惹味 興化米粉係福建特色,質感幼細,千絲萬縷入口如綿,愛佢少油爽身,配料簡約豐富,地道風味,真係好好食 👑👑👑👑👑利用午餐時段見下老友,快閃一聚,莆田真係好啱食,上菜快招呼又週到,唔係我偏心,個個朋友食過都讚好 👍👍👍