2015-11-07 7051 views
人大左,對食既要求都高左!我自己本身都幾中意食魚生,所以想搵間有質素既,於是決定黎呢間!無book到位,好彩仲有少少位俾人walk in, 如果大家唔想無位,book 定先會穩陣少少!上黎果陣岩岩開門,未有人,靜靜地聽住柔和既音樂,而且可以睇住出面既風景,慢慢嘆壽司簡直一流!呢位就係大師傅兼老闆啦,可能因為係日本人既關係,好有禮貌!我早一個鐘前係對面望上黎已經見到老闆正在為開鋪打點一切,夠勤力!而且望住老闆切每一刀,親手壓壽司米,都是很用心的!其他店員都好有禮貌,服務都幾周到!我揀左$200有8件壽司既午餐,我反而無叫到三文魚,因為平時成日食,所以想試多啲平時少食既魚!之後原來發覺自己搞錯左,除左8件壽司外,仲有sa u da 卷,前菜同餐飲的,咁就真係抵到爛啦!前菜有海鮮蒸蛋,魚子沙律同面豉湯,我幾中意個蒸蛋同沙律!蒸蛋咸咸地,沙律就酸酸地,可以令自己更加開胃等食壽司!呢個就係sa u da 卷,類似加州卷咁啦!重頭戲,八大壽司,我揀左吞拿魚腩,島池魚,黃魚,海蝦 ,帶子,海膽,飛魚子同海鰻!其實食魚生真係一分錢一分貨!而且我覺得魚生最重要係keep到魚既鮮味!呢幾件壽司都完全達到了
呢個就係sa u da 卷,類似加州卷咁啦!
重頭戲,八大壽司,我揀左吞拿魚腩,島池魚,黃魚,海蝦 ,帶子,海膽,飛魚子同海鰻!其實食魚生真係一分錢一分貨!而且我覺得魚生最重要係keep到魚既鮮味!呢幾件壽司都完全達到了我要求!最令我印象深刻既係海膽壽司!我以前試過其他唔新鮮既會好苦!但呢度唔會,好鮮好甜!所以要分壽司店既高低,最好用海膽刺身做比較最公平!
食完野,有雪糕同餐飲揀,我好中意咖啡 所以我揀左餐飲!之後人開始多了!好食既地方自然多人,好合理!
2015-11-07