2023-03-27
好少寫食評,真係想比大家知道間野係咩一回事。本身嫌沙田食拉麵成120碗有d貴,諗住番粉嶺食下一直未去到既爵士拉麵入面坐滿人,又不段有人入嚟,好好生意。舖頭格局似日本舊式拉麵店,我地叫左爵士拉麵,肥牛拉面同bb拉麵。嗌完坐低等既時候,見到對面爸爸面有難色,但佢枱上只有幾兜小食,我估佢小食到先,等碗拉麵等左好耐,果時心諗可能好野要等姐,點知愈等愈吾對路,周圍既人都等緊。間舖3個職員,一個煮面師傅,一個整小食同飲品既阿姐同一個樓面伙記,樓面伙記算係最好禮貌。入面果兩個一睇就知做到燥底,好混亂禁爵士拉麵$110:湯底加左$2轉味噌,話豬骨煮又濃,試完好淡,你想像去日式超市買盒味噌開出黎煮都好過佢。拉面好失望,口感係滑,但一定係果種茶記學人整拉麵果種面質,仲有肥牛,蟹柳粟米,海帶。這是什麼港式配搭😰,加左$8轉流心蛋,texture 好但一d都吾入味肥牛拉面(好似9x):我承認見佢寫話sukiyaki 煮我先叫,無sukiyaki 味。同爵士拉麵肥牛一樣,肥牛係軟綿綿,但食落又覺得呢個配搭好加怪Bb拉麵$35,叫左比我阿女食,仲叫我揀醬油,啖湯飲落又稀又腥,幾條蟹柳,粟米,海帶。個湯差既程度,相
Bb拉麵$35,叫左比我阿女食,仲叫我揀醬油,啖湯飲落又稀又腥,幾條蟹柳,粟米,海帶。個湯差既程度,相信你求其買枝鏗魚汁做湯底一定好過佢
埋單加埋野飲$275(2大1小)食d港式拉面仲要伏既,難為禁多人支持,交d禁既質素,除咗賣歷史同埋名氣,我諗吾到