2018-08-19
辣到噴火其實呢幾個字我好少會打出嚟,因為其實我個人本身都鍾意食辣,餐餐都無辣不歡,我自己都覺得自己可以食到中辣左右啦。但係呢度辣嘅程度可以話係100級,因為未食到落口,就咁望個鍋底已經系非常自紅,微滾嘅時候,不自覺會c咳左幾聲,莫講話在將啲食物就落去,再食落去嗰種辣。。但係呢一種感覺就係好正,哈雖然個鍋底非常之辣,但係佢用上嘅紅油同埋佢嘅配料係非常之香,渣唔多,食落去非常之惹味。除咗個鍋底之外呢度啲配料都係比較特色嘅,因為佢除咗一碟碟啲配料之外,佢會有串串香,一支支竹籤穿上唔同嘅食物,放落鍋到煮都唔怕唔見。各人扲住竹串吃,別有一番風味。呢度嘅收費係特別嘅,因為佢係以每一支竹籤食完之後嘅重量計算,我亦都問過100g的話大概係20支左右,而100g只收75蚊,一支不過3蚊多d,幾抵食下。特別推薦係豬皮同呢個牛肉包葱,點解會揀豬皮,因為豬皮可以索到晒所有鍋底嘅汁,料特別係辣汁,食落去非常之過癮。除咗串串香之外,呢度亦都會有啲熱食和甜點,好似呢部炸醋肉,即叫即整熱辣辣,火鍋,之前食一個都非常之香口。仲有呢一個紅糖冰粉係解辣嘅首選。
仲有呢一個紅糖冰粉係解辣嘅首選。