2023-01-27
農曆新年繼續同親戚朋友飲飲食食,呢間係yoho mall 入面比較新既中菜館,所以一於訂位食晚飯。見餐廳名就知道係食川菜,但係其實本身唔sure 係唔係所有親戚都食得辣,多得其他食評見到話唔食得辣都可以點粵菜,所以先至夠膽book👍🏻我哋一行六人,只有兩個係可以食到辣,所以我哋點菜既時候都有照顧大部份人既需要。川菜方面,叫左招牌菜水煮牛脷,入面有牛脷豬紅同埋寬粉,味濃得嚟又唔係超級辣,就算唔係食得辣既都覺得惹味。另外螞蟻上樹又係辣嘅,呢個餸原來變成辣既板本的話算係做得唔錯。粵菜本來想order炸子雞,賣晒唯有叫𤍤茶鴨,正常偏肥。然後小炒王又睇佢唔出喎,算幾有鑊氣高水準,蝦仁炒蛋亦ok, 最後一個梅菜蒸茄子亦都唔錯。價錢方面係中價,碗碟新淨又有花紋,服務就符合價位既。Overall 所有食物味道都唔錯,可以再去幫襯喎