2015-11-30 172 views
近排天氣開始涼涼地,忽然之間好想食辣野。旺角區,周圍都有嘢食。。行過呢間睇落係新開嘅四川麻辣米線專門店。裝修好可愛, 忍唔住走咗入去試吓。 1.蕃茄安格斯肥牛米線 $48茄味尚算濃郁,肥牛嘅級數值得表揚!唔錯唔錯!2.腩肉薯粉腩肉經過店舖嘅特別烹調, 超級入味!有一種好似食緊滷水牛展嘅感覺。。薯粉軟硬度啱啱好!湯底嘅辣好特別。。 剛剛放入口嘅時候,有點甜甜的感覺,大約隔左兩三秒,立美會慢慢會回滲返喺口裏面。。唔錯!3.風味小雲卷$25呢個小雲卷真係好特別啊,外皮吧住係炸到脆卜卜嘅腐皮,裏面係軟綿綿嘅魚肉!一個小雲卷擁有兩種極端嘅口感。如果叫我一個人食晒成碟都可以。 4.都教授雞翼$3雞翼而家做緊特價只係一蚊一隻,呢個價錢真係自己煮都唔得!好抵食。。配有袖子醬雞翼食飯我都係第一次,雞翼嚟講呢一個口味都算係幾清新嘅。5.小雲雞翼 $18因為我本身鍾意食辣,所以另外在叫左個辣嘅雞翼,可能我太食得辣了。。雞翼對我嘅美女來講唔算話超級辣!但總算係焗得好香口嘅6.豆漿 $18豆漿都總算鞋抵飲!因為我哋兩個人去食,叫咗一支豆漿!店員已經自動俾咗兩個紙杯我地,其實咁大支豆漿兩個人飲真係啱啱好!

裝修好可愛, 忍唔住走咗入去試吓。

1.蕃茄安格斯肥牛米線 $48
茄味尚算濃郁,肥牛嘅級數值得表揚!唔錯唔錯!

2.腩肉薯粉

3.風味小雲卷$25

4.都教授雞翼$3

5.小雲雞翼 $18

6.豆漿 $18

2015-11-28
$74 (Dinner)