2017-11-22
首先講明,我唔食辣,絕少食辣,唔識欣賞辣!唔好辣....所以從一個唔食辣嘅人講辣,自己都覺得搞笑!講一講餐廳服務先,唔知係咪地點關係,餐廳服務員都好有禮貌,個個都經常保持笑容,讚!點咗一客剁椒蒸魚頭,上枱時,原來份量都唔細喎!原因用嘅係大頭魚,而且我地點咗一份唔係半份,我亦襯啱啱上枱時,盡量食d辣油唔多嘅位置。辣,就必然架啦!但好奇怪,又未至於辣到死辣到入肚,辣味只係徘徊係口腔,亦當然辣到咀唇都紅哂啦!但無可否認,肉質好鮮嫩幼滑,但食果時要好留心,因為細骨不少,自己都被迫龜速慢慢地享受。始終都係比較辣,於是再點另一個菜,名叫"恭親王京燒羊腩",其實好討厭哩d聽上去好似好勁嘅名,點哩個菜原因係佢賣相好似燒乳豬,而且唔辣同埋未食過煮法係燒嘅羊腩。燒羊腩出奇快速地上枱,望上去以為煮過咗火,但食落外脆內軟唔乾身肉汁夠,哩個菜絕對無點錯!嘩!其在太辣呀!頂唔住!叫罐王老吉先!
所以從一個唔食辣嘅人講辣,自己都覺得搞笑!
嘩!其在太辣呀!頂唔住!叫罐王老吉先!