2018-06-18 2248 views
難得終於冇落雨,放假可以去遠少少行街,今日同友人去左屯門市廣場shopping,經過呢間稻成小館川菜餐廳,嗜辣既我地又點可以放過呢個難得既機會餐廳環境好舒服,柔和既燈光特別既室內設計,感覺好有feel依家店裡有期間限定既巴蜀烤辣魚,即刻放底棄左食片皮鴨既念頭。另外我地仲嗌左四川酸辣湯,夫妻肺片,小籠包,熗炒高麗菜。上菜時間算快,唔使等好耐就已經有野上枱。夫妻肺片-片片大而薄,麻辣鮮香,質地軟嫩,一口接一口停唔到,開胃小菜一流四川酸辣湯-配料份量啱啱好,酸辣適中,實屬開胃佳品。小籠包 - 每籠有4件,份量啱啱好,皮算薄身但唔會一夾即散,熱辣辣既湯汁,香甜既味道,絕配。熗炒高麗菜-呢個係我最欣賞既菜式,因為越易整既野越難整得好食,但呢個高麗菜絕對夠哂獲氣,而且辣味完全溶入菜入面,一流。烤魚-我地揀左中辣,烤魚係黃花魚,唔算多骨,烤魚烤得好靚,肉質鮮嫩,唔鞋口仲有個辣都做得好出色,不過烤魚入面就冇任何既配菜,就有少少失望。但總括黎講若果再次去屯門行街,稻成小館必定會再次光顧。
難得終於冇落雨

餐廳環境好舒服,柔和既燈光
特別既室內設計,感覺好有feel

另外我地仲嗌左四川酸辣湯,夫妻肺片,小籠包,熗炒高麗菜。

上菜時間算快,唔使等好耐就已經有野上枱。

四川酸辣湯-配料份量啱啱好,酸辣適中,實屬開胃佳品。

但總括黎講若果再次去屯門行街,
稻成小館必定會再次光顧。