2017-10-08
週末又係同埋女皇&大帝一家人外出搵食既好時機啦女皇不嬲中意食辣,所以我就搵左間新開既湘菜同佢地一齊試下我地去到已經爆場,等左十幾分鐘到先有得入座我地見到個“二人餐”HKd$298+10%都幾多野食咁,所以就先點左呢個餐食住先涼菜我地揀左“口水雞”同“成都肴肉”,肴肉點上鎮江醋,酸酸地夠開胃,仲要咁多膠質而蒸餃就揀左“西洋菜肉餃”,菜既比例多過肉,味道都唔錯啵跟住既“鮮魚湯浸時菜”既白菜仔都夠嫩身幾清甜跟住一大盆既“水煮牛肉”都送到啦,仲左有牛肉之外,仲有好多我中意既煙韌紅薯粉呀!!!啲紅薯粉仲要吸左啲麻辣汁,辣得黎令人愈食愈想食係女皇食得過癮之際,大帝就再嗌多個“土家酸菜魚片”HKd$98+10%同一碗“白飯”HKd$15+10%,我都趁機叫罐“可樂”解下辣先(最後罐可樂好快俾我飲曬先醒起無影相)呢盆酸菜魚片都係一大盆咁送到上黎有好多塊滑一滑既鯇魚片呀,仲要食落唔多骨最後都忍唔住拎左啲大帝order既白飯黎食,個酸菜魚同啲酸菜真係好好送飯因為兩老都唔食酒釀丸子,一問之下,餐廳方面就好好人咁幫我地轉左做高力豆沙食埋個甜品就心滿意足啦,雖然自己唔太食得辣,但見到兩老食得滿足,陪下佢地食又有
女皇不嬲中意食辣,所以我就搵左間新開既湘菜同佢地一齊試下
我地去到已經爆場,等左十幾分鐘到先有得入座
而蒸餃就揀左“西洋菜肉餃”,菜既比例多過肉,味道都唔錯啵
跟住既“鮮魚湯浸時菜”既白菜仔都夠嫩身幾清甜
啲紅薯粉仲要吸左啲麻辣汁,辣得黎令人愈食愈想食
呢盆酸菜魚片都係一大盆咁送到上黎
有好多塊滑一滑既鯇魚片呀,仲要食落唔多骨
食埋個甜品就心滿意足啦,雖然自己唔太食得辣,但見到兩老食得滿足,陪下佢地食又有乜所謂呀