2016-09-01 165 views
新店闊落乾淨,無一種川菜麻辣店油淋淋極濃味既感覺。我估近PolyU既原因,店內有唔少內地食客,回味下家鄉菜呱。我同女朋友都食得辣,鍾意搵d正宗麻辣野食,呢度岩哂要求!悶燉兒麻辣香鍋 $238 (飯係另加既,$10)非常之大盆!材料亦好豐富,肉類有蝦,田雞,魷魚,雞腎同午餐肉。菜就有薯仔同萵荀(綠色腍身)。味道洽到好處,夠辣夠麻,但唔會過火。食到過癮之餘唔辛苦!雖然食材唔係特别,不過各有爽脆腍滑,配合得好女,撈埋之後都食得出各材料本身既味道,亦唔會油淋淋。加埋碗飯,真係食唔停口!麻辣肚絲 $48雖然前後兩味餸都係麻辣,不過味道唔同,前者味道黎自切段辣椒同花椒,麻辣味刺激直接。呢個係麻辣醬汁,豐富香口。豬肚好味得黎又大碟!正!

我同女朋友都食得辣,鍾意搵d正宗麻辣野食,呢度岩哂要求!
悶燉兒麻辣香鍋 $238 (飯係另加既,$10)

麻辣肚絲 $48
2016-08-24
$150 (Dinner)
  • 麻辣肚絲
  • 悶燉兒麻辣香鍋