2022-07-02
🇭🇰 旺角-捌壹壹之前朋友仔帶我去食咗呢間酸菜魚👽好正~~依家推介俾大家🥹雖然佢位置比較偏僻 但係旺角成日食嚟食去都係果啲 行入小小食下其他舖頭都唔錯 呢間都會係個唔錯嘅選擇😌👍🏻而且位置都坐得幾舒服~仲有午市套餐添 不過我嗰日唔係食午市套餐 食咁多嘢才埋單都唔使$400😚⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗👅 必食冷鍋酸菜魚(⭐9/10) $218呢一個冷鍋,我開頭仲以為係凍嘅酸菜魚😹😹點知原來係指已經煮好嘅酸菜魚 唔使一路食一路滾都可以保持溫度🙌🏻我食落啲魚滑溜又真係好夠熱 魚既份量都幾多~~而且酸菜味十足 啲魚完全係索晒酸菜味 好入味👍🏻而佢入面仲包左寬粉 啲寬粉入味之餘仲好容易咬 好少舖頭可以做到寬粉都咁入味㗎😍另外仲有少量金菇同芽菜喺湯底度~👅炸小饅頭(⭐8/10) $52一碟大概有六個小饅頭,每一個都炸到金黃色 外面又脆 入面有鬆軟 每一個都熱辣辣😜而且我一直都覺得炸饅頭一定要喺街度食,因為屋企完全唔會做得返嗰個效果😝👅 麻辣海蜇(⭐8/10) $45呢一個麻辣汁好好食,我哋叫咗中辣,又真係幾辣下😍不過辣得好過癮,而且海蜇又好
👅 必食冷鍋酸菜魚(⭐9/10) $218
👅炸小饅頭(⭐8/10) $52
👅 麻辣海蜇(⭐8/10) $45
呢一個麻辣汁好好食,我哋叫咗中辣,又真係幾辣下😍不過辣得好過癮,而且海蜇又好爽脆,餸飯食一流啊😚
👅 黑糖糍粑(⭐8/10) $38
大概有五舊左右,平時食開紅糖,今次食黑糖又係第二種味道~~而佢嘅糍粑炸得外面好脆,內裏好煙韌,簡直係一個食唔停口嘅小食!
⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ⍗
🎏地址:捌壹壹 (旺角)
旺角奶路臣街33號地下F號舖
#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #香港 #discoverhongkong #food #yummy#hkfood #hkfoodie #hkmarketing #食好西 #吃貨 #likeforlikes #blogger #hkfollows #旺角 #旺角美食 #旺角餐廳 #酸菜魚 #水煮魚 #捌壹壹 @811sichuancuisine
按一按👇🏻可以看回我們所有的香港好西🤗
#lg_旺角