2024-08-20
Hungry Korean (蘭桂坊) (中環)中環和安里3號地舖韓國人養生之道是夏天喝湯,冬天食冷麵?沒錯呀,順感天氣而行,我係夏天熱都忍唔住飲凍野,我作為中年人開始注重養生。泡菜湯$68 入面是有嫩豆腐,喜愛kimchi 酸酸辣辣的很開胃,越喂越過癮,且高纖又多益生菌,韓女美容之道。辣炒豬肉飯$88,甜甜辣辣好下飯,會跟飲品,有椰菜同紅蘿蔔,好滋味。$88炸雞 6件,要了原味,炸到香脆不油膩。好多肉的無骨炸雞。牛肉湯入面是大醬湯做底,就是麵報,加有粉絲年糕金菇想食澱粉質都背,飯麵同煎餅等樣樣有齊#life #foodie #dining #cuisine #instafood #traveller #restaurant #吃貨 #手機食先 #foodpic #foodig #美食 #dinner #香港必食 #香港旅行 #foodinstagram #delicious #yummy #foodgasm #foodporn #必食推介
中環和安里3號地舖
牛肉湯入面是大醬湯做底,就是麵報,加有粉絲年糕金菇
想食澱粉質都背,飯麵同煎餅等樣樣有齊