2016-11-14 911 views
幾鐘意去奧海城,唔算太多人既商場,亦有唔少商店食店,今日黎見到新開左間牛肉粉wor,有室外同室內有辣有唔辣,任君選擇調味料一睇就知邊樣係咩,唔會搞錯呢度好似快餐店咁,自己出去收銀處買野食,跟住就會俾個牌你番埋位等野食黎啦,我地今日叫左個兩情雙悅雙人套餐($185),哈哈~個名夠晒sweet有兩個小食、兩碗牛肉麵、兩款飲品,乜都有,岩晒貪心的我麻辣手撕雞份量都唔少,大家記得叫小辣呀,我地叫左普通辣,辣到飛起~我地同店員反映,店員好細心幫我地拎番去廚房整一整,出番黎個辣度就岩岩好啦 手拍黃瓜呢個辣度岩岩好,辣油幾香,只要黃瓜夠新鮮呢道菜都好難出問題既清燉牛肉粉湯底寫明唔用味精同唔會用隔夜湯,用上豬筒骨同牛筒骨淆製而成,講到咁犀利,令我好期待佢個湯,我一路食麵,一路飲左半碗湯,一點都唔口渴,証明了真係無味精另外,麵質亦不錯,配上燉到已經淋晒既牛肉,高水準之作加麵底($10)老公驚唔夠飽,另外加左個麵底,我鐘意佢另上,唔會直接加落本身碗麵度都唔知d麵有無多到100%純椰青水唔係得汽水揀實在好感動,因為本小姐係唔飲汽水的,呢個牌子椰青水平時都有飲開,唔會陌生原來呢間十二味同我上次食烤魚係用一集團
有辣有唔辣,任君選擇
調味料一睇就知邊樣係咩,唔會搞錯
有兩個小食、兩碗牛肉麵、兩款飲品,乜都有,岩晒貪心的我
麻辣手撕雞
手拍黃瓜
清燉牛肉粉

另外,麵質亦不錯,配上燉到已經淋晒既牛肉,高水準之作
加麵底($10)
100%純椰青水

原來呢間十二味同我上次食烤魚係用一集團的,食物質素同價錢都一樣性價比咁高喔

2016-11-11
$98 (Dinner)