2019-12-10
老爺奶奶返嚟香港,話好耐未試過bbq,咁岩天氣轉涼,梗係即興整個bbq啦!我都幾鍾意呢度四四方方夠曬大, 夠開揚又有瓦遮頭。每人有一支水和一樣飲品, 餐具乾淨企理,蜜糖唔夠可以自己再添, 仲有埋一卷紙巾和少量手套供應, 非常貼身。肉類,丸類選擇非常多, 我隨意樣樣都攞啲, 樣樣都想食, 拿拿下已經拿左一大盤了。第一時間梗係燒返隻麻辣雞翼食下先啦! 今次已經係第二次黎,雞翼size適中,醃得好入味,麻辣唔會太辣, 水準依然keep得好好。食得肉太多,食返啲粟米去平衡番先。 平時燒嘢食大多數啲粟米都係雪藏的, 而呢度啲 粟米放在室溫,看起來不是雪藏而且仲好新鮮, 味道非常鮮甜。台灣腸依然係我嘅最愛, 只有呢度先有獨一無二嘅台灣腸,皮脆肉汁多而嫩,岩晒我口味。麵包有法包同普通方包, 老闆一啲都唔吝嗇 ,隨意任你攞。雪糕可以另外比錢買, 款式都多,啱曬大人細路既口味。 呢度無論地方價錢食物,我都好滿意, 下次必定會再嚟。
我都幾鍾意呢度四四方方夠曬大, 夠開揚又有瓦遮頭。
麵包有法包同普通方包, 老闆一啲都唔吝嗇 ,隨意任你攞。