參加左朋友嘅訂婚party,係灣仔一間小餐廳,位置係一條僻靜嘅人街,被月街,星街包圍着,如果唔熟悉這邊的地方,會有一點難找啊。訂婚party包場以buffet形式進行,室外位置仲好relax,碰巧餐廳在兩條街的角落位置,室外的位置綠草如茵,剛巧天氣非常好,日光伴着我們進食,有一些樹陰,我們在樹陰下進食,一點也不感到炎熱,餐廳也為這次的訂婚party悉心的佈置,Buffet的食物有Parma ham ,帶有少許辣味的意粉,還有一些凍盤。最驚喜係個蛋糕😋-▪️🍫🎂超級濃郁嘅朱古力味近排食過戚風、海綿、雪芳,不過呢個最好食❤️口感有啲似香蕉蛋糕,但係呢一個pond cake 一啲都唔乾又唔硬,最怕好乾身,食完不停要飲水。-▪️朱古力味道好濃郁好濃郁🍫 少糖唔會太甜,都唔會苦。-▪️蛋糕用咗菜油所以好濕潤,仲好軟身,個cream係超級幼滑,以牛油加朱古力粉打成,個cream只係輕輕咁樣抹上蛋糕面,唔會太漏。-▪️餐廳預先準備嘅蠟燭都好有心思:氣球蠟燭🎈色彩繽紛I ❤️You 蠟燭甜到漏!。這次是一個非常特別的用餐經驗,滿載了歡樂和幸福。

▪️🍫🎂超級濃郁嘅朱古力味
近排食過戚風、海綿、雪芳,不過呢個最好食❤️

▪️朱古力味道好濃郁好濃郁🍫 少糖唔會太甜,都唔會苦。

▪️餐廳預先準備嘅蠟燭都好有心思:
氣球蠟燭🎈色彩繽紛
I ❤️You 蠟燭甜到漏!

這次是一個非常特別的用餐經驗,滿載了歡樂和幸福。