個四月先過左一半已經黎左第2次喇 地位確實榮升左(係我心目中嘅小店排行榜)😂😂第一次去係星期五,第二次係星期日去星期日超級多人,幾乎爆曬場因為間餐廳都闊落 所以位同位之間唔會太近4個人 叫左3個主食 一個小食一個pasta 🍴小食 - 煎法國鴨肝配無花果 $68想食鵝肝,但係上次嚟呢老闆話呢隻鴨肝都好香口所以今次就聽佢講試下。 煎到表面有個薄脆既感覺,一放入口,的確好甘香🤩加埋d沙律菜、黑醋同士多啤梨 (無花果賣哂),甜甜酸酸不斷係口入面衝擊🍴 pasta - 卡邦尼煙肉意粉 $88味道正正常常,好多煙肉,幾creamy但唔會食完好油膩嘅感覺。🍴 main - 1. 香煎三文魚拼大蝦 $148對一個海鮮控黎講,大蝦肉質彈牙,三文魚d肉肉質超嫩除左咁岩個size比較細條其他都無得挑剔🙈🍴 main - 2. 紐西蘭一級法式羊扒 $238全熟 - 食肉/扒類好多時我都答到你肉質靚唔靚點解呢? 因為有時我屋企人係會食全熟 (有d人真係食唔到血水我完全明白)全熟嘅肉類都仲保持多汁juicy嘅話我諗都冇其他嘢可以補充👍🏻👍🏻 (個人意見:拒個汁可以唔點都得,一來唔係好夾二來我深信原汁原味係最正)
個四月先過左一半

第一次去係星期五,第二次係星期日去
星期日超級多人,幾乎爆曬場
因為間餐廳都闊落 所以位同位之間唔會太近

4個人 叫左3個主食 一個小食一個pasta

🍴小食 - 煎法國鴨肝配無花果 $68

🍴 pasta - 卡邦尼煙肉意粉 $88
味道正正常常,好多煙肉,幾creamy
但唔會食完好油膩嘅感覺。

🍴 main - 1. 香煎三文魚拼大蝦 $148
對一個海鮮控黎講,大蝦肉質彈牙,三文魚d肉肉質超嫩
除左咁岩個size比較細條其他都無得挑剔🙈

🍴 main - 2. 紐西蘭一級法式羊扒 $238
全熟 - 食肉/扒類好多時我都答到你肉質靚唔靚

🍴 main - 3. 美國頂級安格斯肉眼 $298
5成 - 承上題我唔係好怕食血水嘅
所以叫咗五成🥩好抵讚成塊完全無韌既地方...
肉夠新鮮簡單嘅調味鹽同黑胡椒其實已經夠㗎啦我d汁都冇掂過😋😋好滿足

主菜就包餐湯包嘢飲,如果Pasta 想飲嘢 +$10,餐湯同包都係再+ $15咋👍🏻

拒餐牌暫時得兩款甜品,1係芝士餅,2係心太軟。
上次試左心太軟,朱古力幾香濃幾岩我心水,但... 無雪糕提供真係爭d😭 (我同老闆反映左架喇😭)不過今次太忙老闆都無岀黎同我地吹水。。
芝士餅就留返下次再試啦😙

OpenRice訂枱仲有85折,好抵食!
小店窩心製造,我一定會再去支持💪🏿💪🏿

南瓜湯  &  蒜蓉包
煎法國鴨肝配無火果