2023-06-09 291 views
餐廳位於 #顯徑站 附近嘅村屋,由港鐵站行過去大約5分鐘。附近有咪錶位,泊車都方便。我去嘅時間係平日下午嘅點幾,等咗一張檯就有位。極速叫咗兩個蛋包飯+ set (每個餐+$22,凍飲+$3,梳打+$8),麵豉湯同飲品好快就上咗,但第一個蛋包飯要等半個鐘先上到😅。 第一個上嘅蛋包飯係 #經典日式牛肉醬汁蛋包飯 $78 ,一見到第一個感覺,都細碟喎,個蛋無睇相咁大件,第二個件事係:咦?無肉嘅,呢個價錢,諗住應該有啲肉碎,同埋睇menu張相都似有肉碎🥲,但原來無🥹 由於個飯都等咗半個鐘,拿拿臨拎menu睇下邊度有肉叫。最尾喺兩版後嘅下半頁有得加 #香甜炸雞 (4件$36)同 #吉列炸豬扒 (1件$36),即刻加返。 之後嚟嘅飯係 #咖哩蛋包飯 $78 ,兩個蛋包飯除咗賣相幾靚之外,其實唔太特別,個蛋唔算好香又唔大份,個汁都唔算出色⋯ 後加兩個炸嘢好彩唔駛等好耐,個炸雞算唔錯,炸得都幾Juicy同幾有味,但個吉列豬就有啲鞋。最離譜係個 #HomemadeCinnamonSugarApplePie $58,超細份,個蘋果批size目測只有摺埋$100紙咁上下大,得個皮勁少餡,又食唔到肉桂味,個雪

麵豉湯
前菜
凍檸檬茶  &  日本波子汽水味梳打

經典日式牛肉醬汁蛋包飯

咖哩蛋包飯

香甜炸雞 & 吉列炸豬扒

最離譜係個 #HomemadeCinnamonSugarApplePie $58,超細份,個蘋果批size目測只有摺埋$100紙咁上下大,得個皮勁少餡,又食唔到肉桂味,個雪糕只係普通貨式,呢碟加埋一要六十幾蚊🥲
Homemade Cinnamon-Sugar Apple Pie

呢間餐廳食物打卡雖然一流,但性價比低😅 無諗過間餐廳咁偏僻都市區價咁🙈 淨係個蛋包飯都$78,加肉$36,加set $2x,即係一個食得飽少少嘅餐要$136up,再加埋一要百五蚊🥲 要對得起呢個價錢,點都要大碟返啲🥲 仲要等成半個鐘先到🙈 壓死駱駝的最後一根稻草係個蘋果批,唔知食咗咩咁⋯

今日唯一收穫係見到嗰頭啲村屋都仲有啲嘢食,因為附近泊車都尚算方便,可以搵日再試下附近嘅餐廳。

2023-06-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$190 (Lunch)