2024-03-26
❀ nodi #中環 ❀❗近期火速開多間分店 飲品食物簡單有驚喜❗——————————————————nodi絕對係近期越做越大嘅Cafe,喺香港已經有11間分店,甚至喺機場有pop up store🤩已經好難專誠幫襯Cafe,不過呢間食物有驚喜😍今次嚟到開設於中環新開張嘅分店,喺遮打大廈嘅lobby位置,有少量堂食位置,幾啱上班一族返工前放lunch買番杯☕️.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Lump Crab Toast $68 (4/5)☞ Raspberry and granola toast $68 (4.1/5)兩款多士都幾出色🥰Toast應用上法包/sourdough,口感煙靭。蟹肉份量非常慷慨,底下有香滑碎蛋沙律、車厘子粒,整體味道清新美味👍🏻另一款則是紅桑子加火龍果粒粒,再配上香濃稠杰嘅花生醬及少許穀物,非常出色😋喜歡花生醬嘅我簡直瘋狂了,入口酸酸甜甜鹹鹹非常豐富。.☞ Fresh fruit yogurt parfait $45 (4/5)不得不說佢哋嘅乳酪班戟都好好味😚乳酪香滑,表面加咗香甜嘅蜜糖,仲有唔少新鮮水果,聽落去同平時屋企食嘅差不多,但用料高質,入口真係特別好味😆.☞ E
❗近期火速開多間分店 飲品食物簡單有驚喜❗
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ Lump Crab Toast $68 (4/5)
兩款多士都幾出色🥰
Toast應用上法包/sourdough,口感煙靭。
不得不說佢哋嘅乳酪班戟都好好味😚
☞ Espresso tonic $55 (4/5)
最近天氣越嚟越熱,飲番杯清涼酸酸哋嘅espresso tonic就Perfect。
☞ Earl grey mocha $47 (4.1/5)
好鍾意呢杯,集齊晒茶、咖啡、朱古力一身😋味道平衡得唔錯。
——————————————————
✨整體味道: 4/5
✨環境裝修: 3.9/5
✨服務態度: 3.9/5
✨性價比: 4/5
✨再訪興趣: 3.9/5
💞整體來講
餐廳飲品食物選擇唔多,但味道有驚喜,難怪短期之內開到咁多間,愛啡人要試吓!