2016-09-27
星期一總係無動力返工, book左一直想食既牛禪, 令自己有少少動力工作7點黎到無咩人, 好有空間感, 坐得舒服七味魚翅個樣好似雞泡魚,但咬落去比較軟, 唔硬,味道甜甜地,送酒一流芒果蟹籽沙律D芒果好甜, 好大碟近江和牛雪山賣相好吸引, 好似富士山, 入面放左乾冰, 老板知我地相機食先, 所以extra俾多D乾冰我地自己加上去,好細心~呢碟牛係生食,入口好似拖羅,好多油,加上牛禪秘製醬汁更好味刺身拼盤, 每款都十分肥味池魚王入口甘香, 爽口帶子好厚, 清甜牡丹蝦甘甜濃鬱, 肉質有彈性燒既秋刀魚食得多, 刺身第一次食, 一層薄薄皮下脂肪,帶少少鮮甜油脂味, 魚肉甘香濃郁。食左咁多前菜,主角終於出場,包括近江牛,鹿児島豚肉唔洗坐4粒鐘飛機都享受到近江牛係日本三大和牛之一,每一塊牛既雪花分佈非常平均,唔理係咩部位, 入口即溶好既牛肉唔需要醃味, 用大火輕輕燒幾下, 加少少海鹽, 雪花上既脂肪即時充滿口腔, 牛肉無so味, 味道一流 食下肉又食下海鮮蟹腳好粗, 燒完入面仲好多水, 有海水味好新鮮泡菜鍋湯底酸酸地有少少辣, 食完咁多肉就最岩食, 份量好多成餐飯好滿足,服務好好,店員定時幫我地換
7點黎到無咩人, 好有空間感, 坐得舒服 七味魚翅個樣好似雞泡魚,但咬落去比較軟, 唔硬,
味道甜甜地,送酒一流
呢碟牛係生食,入口好似拖羅,好多油,加上牛禪秘製醬汁更好味 刺身拼盤, 每款都十分肥味
池魚王入口甘香, 爽口
帶子好厚, 清甜
牡丹蝦甘甜濃鬱, 肉質有彈性
燒既秋刀魚食得多, 刺身第一次食, 一層薄薄皮下脂肪,帶少少鮮甜油脂味, 魚肉甘香濃郁。 食左咁多前菜,主角終於出場,包括近江牛,鹿児島豚肉
唔洗坐4粒鐘飛機都享受到
蟹腳好粗, 燒完入面仲好多水, 有海水味好新鮮 泡菜鍋
湯底酸酸地有少少辣, 食完咁多肉就最岩食, 份量好多 成餐飯好滿足,服務好好,店員定時幫我地換網, 換碟, 倒茶, 好醒目